Glaswerk

Glaswerk

Glas is er in vele soorten en maten. Er zijn dan ook talloze mogelijkheden waarin wij u op het gebied van glaswerk ten dienst kunnen zijn. Of u nu op zoek bent naar enkele of dubbele beglazing voor bijvoorbeeld een ruit in een schuurtje of berghok, of op maat geleverd glas voor een complete woning of een bedrijfspand. En of u veiligheidsglas, brandvertragend glas, gematteerd glas, hoog rendement glas (HR++), hardglazen deuren, speciale dak beglazing voor bijvoorbeeld serres, emaillenglas of glazen borstwering wenst, wij komen u graag in alle wensen en mogelijkheden tegemoet met zowel een goed advies alsook de vakkundige plaatsing van het glas. 

Sinds een aantal jaar heeft u bij ons ook de keuze uit het zogeheten “Triple Glas”, oftewel driedubbel glas (HR+++). In tegenstelling tot bij dubbelglas bestaat Triple Glas, zoals de naam wellicht doet vermoeden, uit drie glasplaten waar een laag stilstaande lucht of edelgas is tussen geplaatst. Dit resulteert erin dat warmte (of koelte) nagenoeg perfect binnen wordt gehouden en staat dus garant voor een nog betere isolatie van uw pand of woning. 

Onze glaswerkzaamheden zijn beschikbaar voor particulieren, bedrijven, instellingen en aannemers. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Speciaal glaswerk

Ook voor niet alledaags glaswerk kunt u bij ons terecht. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat u een boerderij wilt (laten) renoveren waar nog oude enkelglas ramen in zitten, maar die vervangen moeten worden door nieuwe, isolerende ruitjes, maar waar de kozijnen met smalle sponningen behouden moeten blijven. In dit geval leveren en plaatsen wij speciaal dun glas, maar dat wel de isolerende eigenschappen van standaard dik glas bevat. 

Wij hebben gedurende de loop der jaren veel contacten opgebouwd, waardoor we vrijwel altijd een juiste oplossing op maat kunnen bieden. Hoe afwijkend, origineel of anders uw wens ook is.

Duurzaamheidssubsidie

Wanneer u eigenaar én bewoner van een woning bent, kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Eén van deze energiebesparende maatregelen is de bestaande beglazing van uw woning in de thermische schil te laten vervangen door hoog rendement glas (HR++) of triple-glas. Wat houdt dat in?

Dubbel glas oftewel hoog rendement glas isoleert een stuk beter dan enkel glas. Hierdoor wordt uw comfort niet alleen aanzienlijk verhoogd, maar bespaart u ook aanmerkelijk op de stookkosten. Warmte blijft immers binnen en gaat niet onnodig verloren.

Feit is dan ook dat zelfs wanneer uw ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, deze investering toch rendabel kan zijn. Let wel op: indien u voor triple-glas kiest, dient u er rekening mee te houden dat de kozijnen vervangen moeten worden voor bijbehorende, isolerende kozijnen. Hoog rendement glas zoals HR++ mag daarentegen gecombineerd worden met panelen in het kozijn met dezelfde U-waarde (isolatiewaarde met een maximale U-waarde van 1,2* [W/m²K]).

Het vervangen van enkel glas door HR++ of zelfs HR+++ glas leidt tot een aanzienlijke verlaging van uw energiegebruik. 

Subsidie aanvragen

Voor de particulier heeft de overheid sinds 2 september 2019 een subsidie beschikbaar gesteld voor de isolatie van doorgaans iedere koopwoning. Naast u als particulier, kan ook de Vereniging van Eigenaren (VvE)  deze subsidie aanvragen. 

Deze subsidie wordt toegewezen door middel van waardebonnen die u zelf kunt aanvragen en vervolgens bij ons kunt inleveren. Vervolgens wordt door ons de u toekomende korting vereffend. 

Meer informatie omtrent deze subsidie vindt u op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energie-thuis/vraag-en-antwoord/subsidie-isolatie-huis

Komt u er zelf niet helemaal uit en heeft u hulp nodig bij het aanvragen van deze subsidie,  dan helpen wij u uiteraard graag verder.

Neem vrijblijvend contact met ons op!